21-02-2010 - Een kunstwerk? Spelende kinderen? Hoe moet de Groenzoom er uitzien

Nieuwsbrief Provincie Zuid-Holland – 21 februari 2010 
Annette Hulst is blij dat ze er was. ‘Ik had echt het idee dat ik inspraak had’, zegt ze. Ook Wim van Driel vond het een nuttige bijeenkomst. ‘Het gebied is van veel kanten belicht en ik heb veel ideeën gehoord.’ Over welke bijeenkomst hebben zij het? Over de participatieavond van 5 november waarop de inrichting van een deel van de Groenzoom langs de Meerweg in Berkel centraal stond.  

Annette ging met een positief gevoel naar huis. 'Ik hoop dat ik dat in maart nog steeds heb. Dan horen we wat de ontwerpers met onze opmerkingen gaan doen.' ook Wim is benieuwd naar het resultaat van de inspraak van deelnemers aan de participatieavond. 

Paden voor 1500 paarden
Tijdens de participatieavond vroeg Annette vooral aandacht voor de paarden in het gebied. 'Bewoners rond de Groenzoom hebben samen zo'n 1500 paarden', vertelt ze. 'Op de avond hoorde ik dat er geen ruiterpaden komen. Dat lijkt me niet handig. Áls er geen ruiterpaden zijn, maken ruiters gebruik van flets- en wandelpaden. Daar hebben fietsers en wandelaars dan last van. Daarom is het beter om wel ruiterpaden aan te leggen.' De deelnemers aan de avond kregen foto's te zien van allerlei situaties. Een kunstwerk, gezellige bankjes, spelende kinderen.

Met een groene of rode sticker konden ze aangeven welke situatie ze wel of niet in de Groenzoom willen terugzien. 'Ik ben benieuwd naar de uitslag. Ik hoop wel dat het nu wat sneller gaat. Toen we hier zeven jaar geleden kwamen wonen, hoorden we al van de plannen. En nu is er nog niets gebeurd.'

Educatief Infocentrum

Wim van Driel is voor D66 politiek actief in Pijnacker-Nootdorp. Vooral op het gebied van ruimtelijke ordening. Daarom was hij naar de bijeenkomst gekomen.'Ik wilde wel eens weten hoe zo'n inspraakavond verloopt', zegt hij. 'De avond had een iets andere inhoud dan ik had verwacht. Ik was een paar maanden geleden bij de eerste bijeenkomst in Berkel. Een volle zaal, kaarten aan de muur, levendige discussies. Dit keer waren er minder mensen. Vooral aanwonenden die, heel begrijpelijk, liever praten over rust rond hun eigen achtertuin dan over het algemeen belang. Ik bracht zelf het idee naar voren om een eenvoudig educatief infocentrum te plaatsen waar bezoekers uitleg vinden over het nieuwe landschap van de Groenblauwe Slinger.

(Lees meer in de nieuwsbrief over De Groenzoom)
(Download de gehele nieuwsbrief, 1.75mb)

« terug