07-03-2015 - Ga mee op excursie in de bergboezem

De Bergboezem Berkel is een prachtige polder en een belangrijke schakel voor de waterkwaliteit en het bergen en afvoeren van overtollig water. Van oudsher kan de Bergboezem Berkel ingezet worden als waterberging. Om ervoor te zorgen dat de inwoners van de polder Berkel ook in de toekomst droge voeten en schoon water hebben, pakt het Hoogheemraadschap van Delfland de waterberging Bergboezem Berkel aan. Sinds oktober 2013 is aannemer GMB druk aan het werk om de verschillende maatregelen uit te voeren. 

Eind november 2013 organiseerde Delfland samen met de aannemer GMB een excursie om de start van de werkzaamheden in de Bergboezem Berkel toe te lichten. Nu, anderhalf jaar later, is er veel gebeurd en werken we alweer naar de afronding van het project. Deze afronding is voorzien in het najaar van 2015. 

Graag nodigen Delfland en GMB u uit om van dichtbij te zien wat er allemaal is gebeurd en om u te informeren over de nog resterende werkzaamheden. 

Bent u benieuwd hoe ver we zijn? Kom dan naar de werklocatie in de Bergboezem Berkel:

Zaterdag 7 maart 2015 van 14:00 uur – 16:00 uur

Inloop vanaf 13.45 uur

Locatie: het nieuwe gemaal aan de Molenweg

op de grens van de Bergboezem Berkel

Kledingadvies: warme (regen)kleding en kaplaarzen

Medewerkers van Delfland en GMB vertellen u graag hoe ver de werkzaamheden gevorderd zijn en wat er de komende maanden nog gaat gebeuren. Bovendien vertellen we u over het belang dat vissen vrij in en uit de poldersloten kunnen zwemmen en de uitgangspunten van de waterkwaliteitsmaatregelen. Natuurlijk laten we u zien hoe deze in dit project zijn toegepast. En samen met u willen we een start maken met het inzaaien van de natuurvriendelijke oever. 

Ondanks dat het bijna voorjaar is, kan het in de polder nog koud en wellicht nat zijn, dus kleedt u dan ook goed aan en vergeet uw laarzen niet.

« terug