10-10-2012 - Groenmarkt bij projectbureau

De uitvoering van deelgebied 1 van De Groenzoom is op zaterdag 6 oktober 2012 officieel gestart. De starthandeling werd verricht door de wethouders Jaap van Staalduine (Pijnacker-Nootdorp) en Henk de Paepe (Lansingerland) met een potje boerengolf. Bestuursvoorzitter Jaap van Staalduine sloot de starthandeling af met een verbeelding van de toekomst van De Groenzoom. Tijdens zijn speech werden er ballonnen losgelaten, waaraan kinderen eerst een naamkaartje hadden geknoopt.

Ter omlijsting van de aftrap was op het terrein van het projectbureau De Groenzoom aan de Kleihoogt een Groenmarkt georganiseerd. Bovendien waren er activiteiten als een springkussenkoe en boerengolf. Voor koffie, thee en chocolademelk én warme en koude versnaperingen was ook gezorgd. Voor het muzikale gedeelte was de muziekvereniging Helicon gevraagd.

In de voorafgaande week veranderde de weersverwachting voortdurend en het zag er niet heel rooskleurig uit. Het opbouwen van de markt gebeurde in de stromende regen, maar in de loop van de dag liet de zon zich toch regelmatig van zijn goede kant zien.De 15 marktkraampjes en het springkussen zorgden al direct voor een gezellige sfeer. De speciaal voor deze dag aangelegde boerengolfbaan onderstreepte dit nog eens extra.

Toen de regen wegtrok kwam het bezoek op gang. Er was veel belangstelling voor de geboden streekprodukten en informatie over het natuur- en recreatiegebied De Groenzoom. Het springkussen werd uiteraard ook veel bezocht. Er werden zelfs een paar potjes boerengolf gespeeld.

Op de ‘markt’ was informatie verkrijgbaar over de Groenblauwe Slinger (provincie Zuid-Holland), roofvogels (Roofvogelboerderij), scouting (Olave St. Clair) en van de aanwezige verenigingen (Rotta Lansingerland; Natuur- en Milieubescherming Pijnacker; Historische Vereniging Berkel en Rodenrijs; Stichting Natuur- en Milieuwacht Berkel en Rodenrijs). Er konden streekprodukten worden geproefd en gekocht (Groene Hart Marktwagen; Kaasboerderij Fam. van der Burg; Vers van de Kweker) en men kon er tegen een kleine vergoeding aan een workshop deelnemen (Atelier De Hichte). Daarnaast waren ook bestuursleden van LTO en schaapsherder Martin Oosthoek aanwezig.

Zo werd het uiteindelijk een vrolijke zaterdag met een mooie mix van wat De Groenzoom te bieden heeft.

« terug