02-09-2010 - Grondtransport over Meerweg is gestart!

Op een prachtige donderdagochtend is in de mist het grondtransport van start gegaan. De route van de grondkarren gaat vanuit Deelgebied 1 via de Meerweg naar het gronddepot langs de N470. Om ongeveer kwart over zeven in de ochtend kwam de eerste trekker met grond de Meerweg op gereden.

Ook de drie verkeersregelaars stonden op de drie aangegeven plaatsen (1 bij brug Lingestraat, 1 bij brug Meerweg/gemaal, 1 net voor de tunnel bij de rotonde van de N470 op het fietspad) om voornamelijk het vele fietsverkeer te kunnen stoppen wanneer de grondkarren langskomen.

Voornamelijk veel scholieren krijgen te maken met de omleidingsroutes in de ochtend. Voor een aantal was het nog even zoeken naar de goede route, maar de vele bebording moet de goede route duidelijk maken. Ook de rood-witte verkeersbarriers werken zeer duidelijk. 

De gegraven grond wordt in het gronddepot gestort en daarmee wordt het gronddepot op hoogte gebracht. De grond die momenteel gegraven wordt is afkomstig van de plaats waar in de toekomst rietland zal verschijnen. Binnenkort zal ook de waterpartij gegraven gaan worden.

« terug