31-03-2015 - In de Kijker 2 zeer geslaagd

Het was druk tijdens de tweede In de Kijker lezing op maandag 30 maart. Ruim 45 belangstellenden luisterden naar drie sprekers.

Als eerste deelde Siep Eilander van de Vereniging Vrienden van het Bentwoud zijn ervaringen met het opzetten en onderhouden van een gebruikersgroep. De Vereniging Vrienden van het Bentwoud is in 2003 opgericht door mensen die rond het Bentwoud wonen. De Gebruikersgroep is een onafhankelijk platform en geeft gevraagd en ongevraagd advies over de inrichting en het gebruik van het Bentwoud. Na zijn betoog werd er gretig gebruik gemaakt van de mogelijkheid om vragen te stellen. Er ontstond een levendige discussie.

Daarna was het de beurt aan microfotograaf Wim van Egmond. Hij liet zien hoe hij de onzichtbare natuur zichtbaar maakt. Wim woont aan de rand van de Groenzoom, middenin het gebied waar Antoni van Leeuwenhoek in 1674 met een bootje heeft rondgedobberd op het toenmalige Berkelse meer. In het water dat Van Leeuwenhoek daar verzamelde, vond hij ‘kleine diertgens'. In de sloot voor zijn huis gaat Wim van Egmond anno nu op zoek naar kleine diertjes, schimmels en planten die je met het blote oog niet kunt zien. Al twintig jaar is de microfotograaf gefascineerd door micro-organismen. Hij is inmiddels een expert op dit gebied. Hij beweegt zich op het snijvlak van kunst en wetenschap. Zijn foto’s zijn ook te zien in Micropia, het nieuwe museum in dierentuin Artis.

Tot slot vertelde projectdirecteur David Louwerse over de laatste ontwikkelingen rondom De Groenzoom.

Al met al een geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.

« terug