13-06-2014 - Nabije schoonheid winnende foto

Nadat de wethouders Henk de Paepe van Lansingerland en Jaap van Staalduine van Pijnacker-Nootdorp eerder dit jaar op 26 februari de aftrap gaven voor een fotowedstrijd met als thema ‘De Groenzoom, de natuur als buur’ kon iedereen een foto inzenden om aan die wedstrijd deel te nemen..

De Groenzoom tussen de beide gemeentes brengt door het realiseren van het gelijknamige recreatie- en natuurgebied de natuur daadwerkelijk dicht bij huis. De winnende foto zou die foto worden die het thema ‘De Groenzoom, de natuur als buur’ het beste uitbeeldde.
Uit de ruim vijftig inzendingen selecteerde een deskundige jury een top 3. De jury bestond uit landschapsontwerper Karin van Essen, grafisch ontwerper Monique Kreefft en beeldend kunstenaar Arno Overdevest.

Op de toren
De fotografen van de top 3 werden uitgenodigd om op woensdagmiddag 4 juni naar de uitkijktoren te komen langs de N470. De winnende foto, in het groot afgebeeld in de fotolijst op die uitkijktoren – op het grensgebied van Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland, zou die middag worden onthuld. De drie genomineerde inzendingen waren ‘Nabije schoonheid’ van Gieny Westra uit Delft, ‘Stuw als schilderij’ van Peter Englebert uit Berkel en Rodenrijs en ‘Kuifje’ van Ingrid Jetten uit Zoetermeer.
“Wij zijn trots op de Groenzoom,” aldus Jaap van Staalduine, samen met de nieuwe wethouder van Lansingerland Jeroen Heuvelink present. “Maar we merken dat nog veel mensen niet goed bekend zijn met wat er allemaal gebeurt en wat het gebied in de toekomst te bieden heeft. Daarom willen wij op deze plek, de grens van de twee gemeenten waar nu aan beide zijden hard gewerkt wordt, informatie verstrekken. Daarom hebben wij van een bouwbord een uitkijktoren weten de maken. Dit mede met dank aan Bordbusters voor de creativiteit in het voortraject en de daadwerkelijke uitvoering.”
De winnende foto werd die van Gieny Westra; van een ondergaande zon boven het landschap. De afbeelding werd onthuld op de uitkijktoren.

(Bron: De Heraut 18 juni 2014 door Trees Borkus-Henskens)
 

« terug