26-07-2018 - Ontdek De Groenzoom over het Laarzenpad

Tot en met 8 augustus 2018 wordt er elke tweede woensdag van de maand een natuurexcursie georganiseerd in natuurgebied De Groenzoom. Na een korte stop in september worden de excursies dan weer vervolgd vanaf oktober. Op woensdag 8 augustus a.s. ontdekt u samen met beheerder Cor Noorman, dit typisch Hollandse polderlandschap te voet. In circa twee uur loopt u over het Laarzenpad rond de Bergboezem (onderdeel van natuurgebied De Groenzoom) en komt u diverse planten en dieren tegen. De wandelexcursie start om 13:00 uur. Aanmelden kan tot uiterlijk een week voor aanvang via beheer@degroenzoom.nl
 
Twee jaar verder
De Groenzoom wordt alweer twee jaar, sinds juni 2016, ontwikkeld als natuurgebied en dit werpt zijn vruchten af. Zo zijn er in deze tijd al veel bijzondere dieren gespot. In 2016 kwamen we de sterk bedreigde argusvlinder (Lasiommata megera) al tegen. Ook de nationale vogel van Nederland, de grutto heeft in De Groenzoom zijn plekje gevonden. Ieder jaar keert deze bijzondere vogelsoort weer terug naar het gebied. Ook is in juni 2017 een kleine vossenfamilie gespot, met als kers op de taart de voor onze regio zeer zeldzame buidelmees in februari 2018. Dit is maar een kleine greep uit de diversiteit van het gebied!
 
Verzamelpunt en aanmelden
Deze excursie gaat over het 6 kilometer lange Laarzenpad, duurt maximaal twee uur en is gratis. De excursie op woensdag 8 augustus start om 13:00 uur. Het verzamelpunt is de parkeerplaats tegenover de Molenweg 87, 2651 AC Berkel en Rodenrijs. Wilt u mee op pad? Meld u uiterlijk één week voor aanvang aan door een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl. Hondenbezitters wordt vriendelijk verzocht hun hond niet mee te nemen.
Belangrijk: Neem een verrekijker mee, draag goede dichte wandelschoenen en vergeet niet om u na de wandeling te controleren op teken.   

« terug