24-08-2011 - Survival in Berkelse polder

Berkel en Rodenrijs – Een kleine honderdvijftig deelnemers en een veelvoud van supporters en andere belangstellenden genoten zondag 21 augustus van een onvervalste poldersurvival. Veertien teams van elk negen of tien deelnemers schaarden zich die ochtend aan de start bij de familie De Koning aan de Kleihoogt.

In de uitgestrekte polder tegenover de woning van De Koning waren tal van
survivalonderdelen uitgezet door onder andere de leden van scouting die samen met loonbedrijf Frans Burg en ’t Centrum de organisatie voor hun rekening namen. Ook vorig jaar stond een soortgelijke survival op het programma, maar het barslechte weer maakte het toen noodzakelijk een deel ervan binnen uit te voeren.

Lekker baggeren
Na een klein buitje kon men zondagochtend echter met elkaar de polder in.
Schoon, maar dat duurde geen vijf minuten. Want toen kon men van start met paalworstelen, kabelbaan, boegsprietlopen, pontonrace, kop van jut, dragrace, een klimwand, buistrek; dertien onderdelen in totaal die allemaal ‘genomen’ moesten worden. Het werd voor velen een uitputtingsslag, maar meer nog een dag vol lol, vol bagger, water, nog een keer proberen, lachen, gieren en brullen.
Nadat alle teams de hele survival hadden doorlopen verzamelde men bij de sloot aan de Kleihoogt waar het afsluitende spel plaatsvond: het touwtrekken. Met de sloot als scheidslijn. Veel deelnemers hadden zich na de survival schoongespoeld in de stal van de Koning, maar daar hadden ze beter even mee kunnen wachten, want ook bij dit spel hield men het niet schoon en droog.

Winnaar
Na alle punten opgeteld te hebben bleek het team van Frans Burg loonbedrijf de winnaar van de dag. Goede tweede werd Het Kippenhok, een compleet damesteam dat slechts met een gering puntenverschil volgde. De overige teams - Het Singeltje, Team Helmer, Zo groen als gras, Team Esser, De Volhouders, Boerinnetjes, Leipe Loetjes, Sex na de BBQ, Voorschotje.nl, Meloentjes, De Keet en De Kwekers – hadden het nakijken.
De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue die tot in de late uurtjes duurde.

(Uit: De Heraut, 24 augustus 2011)

« terug