24-05-2014 - Veel belangstelling voor schatten van Delfland

Het 725-jarig jubileum van het Hoogheemraadschap van Delfland is goed gestart! Tijdens de Open Dag op 24 mei kwamen ruim 2100 bezoekers de schatten van Delfland bekijken. 

Weidevogels spotten en varen langs de Bergboezem Berkel, wandelen door de Pijnackerse polder of in het lage deel van historisch Delft, beestjes uit de Haagse Beek vangen en bekijken, varen langs natuurvriendelijke oevers, meereizen met het afvalwater bij een zuiveringsinstallatie, wandelen met geiten door de duinen en nog veel meer. Op 13 locaties vierde Delfland zaterdag z'n 725ste verjaardag. Bezoekers luisterden geïnteresseerd naar de verhalen van de schatbewaarders van Delfland over hun werk aan droge voeten en schoon water.

De ‘schatten van Delfland' die het hoogheemraadschap tentoonstelde, bestonden uit mooie locaties, bijzonder werk en interessante verhalen van de medewerkers die 24 uur per dag, 7 dagen in de week werken voor water en uw veiligheid.

Bezoekers van de Open Dag kregen te horen over het hoogteverschil tussen grote vaarten en polderslootjes, over het belang van natuurvriendelijke oevers en van natuur in de duinen, over het zuiveren van het vieze water dat wij dagelijks wegspoelen, over de werking van een oude keersluis, over wat er in de sloot leeft en noem maar op.

Een mevrouw was erg verbaasd dat Delfland zoveel werk stak in de veiligheid: “Wij vinden veiligheid wel vanzelfsprekend maar ik ben erg blij dat Delfland ook achter de schermen zoveel aan preventie doet en ook echt de risico’s kan benoemen bij zo’n werk.” Zij wenste Delfland veel succes bij de uitvoering van de werkzaamheden in de Bergboezem Berkel.

 Op www.facebook.com/hhdelflandstaat een fotoverslag van de Open Dag.

« terug