21-11-2017 - Winterwandeling De Groenzoom in kerstsferen!

De laatste excursie van 2017, in natuur- en recreatiegebied  De Groenzoom, wordt extra gezellig! Kom u warmen aan onze houtkachel bij de kerstboom en sluit een mooi natuurjaar samen met ons af. De excursie vindt plaats op woensdag 13 december a.s. om 14:00 uur. De eerste natuurexcursie van 2018  start in februari. Cor Noorman, beheerder van De Groenzoom begeleidt de excursie en vertelt belangstellenden over de aanwezige natuur in het gebied. Doel van de excursie is het bekendmaken van de aanwezige natuurwaarden en het stimuleren van lokale betrokkenheid. Aanmelden kan via beheer@degroenzoom.nl.
 
Flora en fauna
Sinds de officiële in beheer name van De Groenzoom door de Beheercombinatie in juni 2016 is al een goede ontwikkeling van flora en fauna zichtbaar. Er worden onder andere lepelaars, diverse soorten steltlopers, eenden, reigers en zelfs zwarte ibissen gezien door bezoekers. Tijdens de natuurexcursies vertelt beheerder Cor Noorman meer over de aanwezige flora en fauna in het gebied. 
 
Verzamelpunt en aanmelden
De excursies zijn te voet, duren maximaal twee uur en zijn gratis. Op 13 december kunt u aan één excursie deelnemen. Deze begint om 14:00 uur bij Tuinderij De Groenzoom aan de Stropersweg 1 in Berkel en Rodenrijs. Vanaf 13:30 uur kunt u terecht bij de Tuinderij. Zowel voor als na de wandeling  kunnen deelnemers zich, met een kop warme chocolademelk met slagroom en een stukje kersttaart, rond de kerstboom opwarmen bij een houtkachel. Wilt u mee op pad? U kunt zich aanmelden door uiterlijk zondag 10 december a.s. een e-mail te sturen aan beheer@degroenzoom.nl
 
De Groenzoom
De Groenzoom is een recreatie- en natuurgebied van 560 hectare op de grens van gemeenten Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer. De Groenzoom was voorheen een gebied met veel glastuinbouw, maar is de afgelopen jaren doorontwikkeld voor recreatie, natuurontwikkeling en waterberging. De Groenzoom heeft een open karakter van een Hollandse polder met veel afwisseling van water, rietlanden, graslanden en veel bruggen, waar bewoners van de natuur kunnen genieten. Beheercombinatie De Groenzoom bestaat uit BTL Realisatie en Groenaannemingsbedrijf Punt. BTL Advies verzorgt namens de beheercombinatie de ecologische begeleiding. 

« terug