© Jan Smith

DE GROENZOOM

Recreatie & Natuur

© Cor Noorman

Over De Groenzoom

De Groenzoom is een natuur- en recreatiegebied van 560 hectare dat ligt tussen de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en dat grenst aan Zoetermeer-Rokkeveen. In 2010 is gestart met de ontwikkeling van het gebied, waarbij verschillende functies plaats hebben gemaakt voor de ontwikkeling van natuur.

Met de inrichting van het gebied is een eerste stap gezet naar een uniek natuurgebied. Door goed beheer kunnen kruiden en planten zich verder ontwikkelen en neemt de diversiteit in het gebied toe. Ook wordt De Groenzoom zo een aantrekkelijk leefgebied voor allerlei vogels, vlinders en andere insecten.

Als bezoeker kunt u genieten van al het moois dat dit natuurgebied te bieden heeft. Met wandelpaden, fiets-, kano- en ruiterroutes is het gebied toegankelijk gemaakt voor recreatie. Op de kaart vindt u een overzicht van alle routes. Er worden regelmatig activiteiten in De Groenzoom georganiseerd.

Groen en recreatie zijn belangrijk voor inwoners van onze regio. Om te voorkomen dat gemeenten aan elkaar groeien, zijn er vanuit de overheid plannen ontwikkeld om de tussengebieden open en groen te houden. Hiervoor is door provincie Zuid-Holland de Groenblauwe Slinger gelanceerd, een recreatieve en ecologische verbinding tussen Midden-Delfland en het Groene Hart.

De Groenzoom is ingericht met water, rietlanden en graslanden en af en toe beplanting. Met fietspaden, kanoroutes, voetpaden en ruiterpaden is het gebied ook toegankelijk voor recreatie. De openheid van de Hollandse polder blijft in tact en ook begrazing van de graslanden met koeien en schapen zal in de toekomst onderdeel zijn van het natuurbeheer.

Kaart

Download de kaart om de verschillende routes te bekijken.

Agenda

26jun13:0015:00Inloopmoment De GroenzoomWekelijks inloopmoment informatiepunt De Groenzoom

03jul13:0015:00Inloopmoment De GroenzoomWekelijks inloopmoment informatiepunt De Groenzoom

10jul13:0015:00Inloopmoment De GroenzoomWekelijks inloopmoment informatiepunt De Groenzoom

Huisregels

Houd rekening met elkaar en met de natuur en volg de huisregels van het gebied!

© Jan Smith

© Cor Noorman

© Cor Noorman

© Jan Smith

Beheer

Lees hier meer over onze doelstellingen voor de natuur en de lokale betrokkenheid.

X